Wyżywienie

3506792-young-girl-in-kitchen-getting-apple-off-counter-smiling[1]W przedszkolu dbamy nie tylko o intelektualny rozwój naszych przedszkolaków, duży nacisk kładziemy na wysoką kulturę zachowania się przy stole, w tym prawidłową postawę podczas spożywania posiłków oraz umiejętność posługiwania się sztućcami.

Posiadamy własne i w pełni profesjonalnie wyposażone zaplecze kuchenne, w którym posiłki przygotowuje wykwalifikowany personel. Kuchnia ma wdrożony system HACCP. Wszystkie dania są zawsze świeże, przygotowywane są na miejscu. Jadłospis jest układany przez dietetyka, który dba o to, by posiłki były zbilansowane i dostarczały dzieciom wszystkich niezbędnych składników odżywczych.

Nie podajemy dzieciom słodyczy. Na podwieczorek przygotowywane są dla dzieci między innymi kanapeczki, sałatki, domowy kisiel i budyń oraz pieczone na miejscu w przedszkolu domowe, pyszne ciasta. Codziennie na podwieczorek przygotowywane są dla dzieci świeże owoce.

Zapewniamy, iż nasza wyśmienita domowa kuchnia zaspokoi nawet największego niejadka oraz sprosta wymaganiom każdej, nawet bardzo wymagającej diety.

Nie ograniczamy dzieciom ilości spożywanych posiłków i zawsze zachęcamy do próbowania nowych dań. Pod okiem nauczyciela dzieci mają też możliwość samodzielnego przygotowania śniadania, dzięki czemu podczas wspólnej zabawy poznają prawidłowe nawyki żywieniowe oraz uczą się estetycznego podawania potraw.

W każdej sali znajduje się woda mineralna, do której dzieci mają zawsze swobodny dostęp.